Internet: Vegán receptblogok (gyűjtés)

Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1045 fő
  • Képek - 4157 db
  • Videók - 1306 db
  • Blogbejegyzések - 1384 db
  • Fórumtémák - 88 db
  • Linkek - 595 db

Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1045 fő
  • Képek - 4157 db
  • Videók - 1306 db
  • Blogbejegyzések - 1384 db
  • Fórumtémák - 88 db
  • Linkek - 595 db

Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1045 fő
  • Képek - 4157 db
  • Videók - 1306 db
  • Blogbejegyzések - 1384 db
  • Fórumtémák - 88 db
  • Linkek - 595 db

Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1045 fő
  • Képek - 4157 db
  • Videók - 1306 db
  • Blogbejegyzések - 1384 db
  • Fórumtémák - 88 db
  • Linkek - 595 db

Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

M Imre üzente 5 napja

Vegán konyha – Hagyományos ízek új alapokon (könyv)

1200 Ft --> 1000 Ft

Saláták • Szendvicskrémek, pástétomok Levesek • Főételek • Főzelékek, feltétek • Tésztafélék • Édességek, sütemények

Célunk e füzettel segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket.

A gyűjteményben található receptek tiszta növényi alapanyagokat tartalmaznak, vagyis gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket stb. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket).

Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt!

70 recept, színes fotókkal • spirálkötés
https://webaruhaz.napfenyes.hu/termek/vegan-konyha-hagyomanyos-izek-uj-alapokon/

Válasz

M Imre üzente 3 hete

Hogyan termesztek saját gyömbért otthon?

A friss házi gyömbér neveléséhez nincs másra szükség, mint egy nagyobb cserépre, és máris indulhat a csíráztatás.
https://hobbikert.hu/magazin/hogyan-termesztek-sajat-gyombert-otthon.html

Válasz

M Imre üzente 3 hete

Roppanós kovászos uborka
Hozzávalók:
2,5 kg uborka
10 szem bors
5 gerezd fokhagyma
3 l víz
3 evőkanál só
1 csokor kapor
1 szelet kenyér - enyhén pirított

Közepes méretű, de feltétlenül tökéletesen egészséges uborkákat alaposan megmosunk, akár körömkefével is átdörzsölhetjük. A két végét levágjuk, a végeit kereszt alakban kicsit megvágjuk. A kaprot megmossuk, fokhagymát megtisztítjuk, a vizet pedig felforraljuk. Amikor gyöngyöz, hozzáadjuk a sót.

A kapor felét belerakjuk az alaposan tisztára mosott és megszárított üveg aljára, és függőlegesen jó szorosan beleállítgatod az uborkákat. Ne erőlködj! Kicsit tartsd megbillentve az üveget, sokkal könnyebb dolgod lesz! Közben beleszórjuk a borsot, a tetejére pedig rárakjuk a maradék kaprot és a kenyeret, majd hozzáöntjük a levet. Lényeges, hogy eltakarja az uborkákat és a kenyeret is.

Ezután lefedjük tányérral, és meleg, félárnyékos helyre rakjuk. Nem szabad napra tenni, mert az uborkák meglágyulnak. Ha van olyan helyünk a lakásban, ahol az uborka egyenletes melegen lehet, akár késő ősszel is készíthetünk ebből a finomságból. A folyadékot ha elpárolgott, kifolyt illik pótolni. Néhány nap múlva - 3-5 nap - az uborkák színe megváltozik, ekkor kivesszük a léből, majd levét leszűrjük.

Szűrés után tároló edénybe rakva az uborkát a levet ráönthetjük, így hideg helyen lefedve több hétig használható, friss marad.

A fermentálásnak számtalan előnye van. Egyrészt egy remek, adalékanyagmentes tartósítási folyamat, másrészt emészthetőbbé teszi a növényeket. A fermentálás során a hasznos baktériumok száma megnövekszik, így segítve az emésztést és az egészséges bélflóra kialakulását, fenntartását.

Válasz

M Imre üzente 3 hete

Padlizsánpaprikás és kapros-tofutúrós csusza

A padlizsánpaprikás pörköltalapon kockákra vágott padlizsán, aztán behabarva szójajoghurttal, és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel.

Túró: morzsolt füstölt és sima tofu, só, citromlé, kis sörélesztőpehely, friss kapor.

A tésztát kifőztem (fodros kocka), repceolajon és folyékony füsttel meglocsolva pirítottam, tettem rá fokhagymát,kb. 4 percig pirítottam, kavargatva. Sóztam, borsoztam, morzsoltam rá "túrót", tettem rá pár kanál szójajoghurtot, összekevertem mindent, aztán a tetejére is ment túró és tofu-
( olyan lesz, mint az eredeti túrós csusza )

Válasz

M Imre üzente 3 hete

Mentás gyömbéres barackleves édes ropogóssal

Lesúrolunk egy centis gyömbérdarabot, felrakjuk főni egy liter vízben egy kezeletlen narancs vékonyan lehántott héjával és egy kis csokor mentával. Öt percig forraljuk. Leszűrjük. A fűszeres lében megfőzünk 80 dkg meghámozott, kimagozott, feldarabolt sárgabarackot. Merülőmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a narancs levét (2 evőkanállal félreteszünk belőle a ropogós mázához), megkóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk. Adunk hozzá kicsi sót, és belefacsarjuk a narancs levét is. Végül a kicsi tejszínnel lágyítjuk az ízét. Hidegen poharakba töltjük, mentalevéllel díszítjük.
A ropogóshoz kinyújtunk egy leveles tésztát, egy centis csíkokra felvágjuk. A hossztengelye körül megcsavarjuk a rudakat, és sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk sütésálló, durva szemű cukorral. Forró sütőben körülbelül tíz perc alatt megsütjük. A félretett narancslevet összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrűn folyó legyen, és megcsíkozzuk vele a kihűlt rudakat.
https://videkize.hu/magazin/jon-a-csalad-mit-fozzunk-vasarnap-44957/

Válasz

M Imre üzente 3 hete

Rizs bazsalikomos paradicsommártásban, zöldbabbal és cukkinivel

Felrakunk főni 20 dkg rizst a szokásos módon. Közben elkészítjük a paradicsommártást: fél deci olívaolajon megdinsztelünk két gerezd zúzott fokhagymát, majd átforgatunk rajta egy kis csokor elmorzsolt bazsalikomlevelet zeller zöldjét. Ráöntünk 30 dkg sűrített paradicsomot, kevés vízzel hígítjuk. Hozzáadunk 20 dkg megtisztított, felvágott friss zöldbabot és egy közepes, felkockázott cukkinit, sózzuk, és addig főzzük, míg félig meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor hozzáadjuk a külön megfőzött rizst, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, és együtt készre főzzük.
https://videkize.hu/magazin/jon-a-csalad-mit-fozzunk-vasarnap-44957/

Válasz

M Imre üzente 1 hónapja

Hajdina palacsinta

-- 400-450 gramm víz (vastagabb/vékonyabb tészta)
-- 200 gramm hajdina liszt
-- 50 gramm tápióka keményítő
-- csipet kurkuma

A vízre rászórni a többi hozzávalót, turmixgéppel összedolgozni és már süthető is.

Az első palacsinta előtt kevés kókuszolajat spricceltem a palacsintasütőre.
Szépen mutatja mikor kell fordítani.

Válasz

M Imre üzente 1 hónapja

Vegán palacsinta

Közkívánatra kimértem a hozzávalók arányait :-)

25 db palacsintához

Hozzávalók:

-- fehér liszt | 60 dkg
-- bio sütőpor | fél
-- só | egy csipet
-- citrom leve | fél
-- növényi tej (én a biopontos rizsitalt használom hozzá) | 5 dl
-- olaj | fél dl
-- savas víz vagy szóda | 8-9 dl

Szükséges eszközök:

Konyhai mérleg, kevés olaj a sütéshez, 1 tál, keverő kanál, palacsintasütő.

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a sót, a citrom levét, olajat, majd fokozatosan adagoljuk a növényi tejet és a savas vizet is. Csomómentesen elkeverjük. Majd kisütjük a palacsintáinkat.

Tetszés szerinti töltelékkel ízesítjük. Majd jóízűen megesszük.

(A legjobban sikerült töltetlékünk eddig: darált diót, nádporcukorral ízesítjük, adunk hozzá citrom levét, majd kenhető állagúra keverjük kevés rizsitallal. )

https://web.archive.org/web/20180205015958/http://kerekerdokonyhaja.hu:80/receptek/vegan-palacsinta

Válasz

M Imre üzente 1 hónapja

Csíkos palacsinta

Jó pár napja gondolkodom azon, hogy palacsintát kellene sütni. Volt felbontott eper lekvárom. Pali' meg lekvár az egy ideális párosítás.
Gyorsan bekevertem a tésztát. Amikor készen lett, eszembe jutott, hogy pár éve a húgom készített " csíkos" palacsintát. Fogtam a kakaóport , a nyomózsákot, és már sültek is a csíkos palacsintáim. És mivel töltöttem be? Hát nem lekvárral. :o)

Ahogy én készítem:
Kb. 60 dkg liszthez tettem fél zacskó sütőport. Ezt elkevertem kb 0.5 liter kókusztejjel. A tésztát ketté vettem. Az egyikhez még kevertem kakaóport. Mindkét tésztához öntöttem kb 1 kis evőkanálnyi olajat. A palacsintasütőt átolajoztam. Mindkét tésztát habzsákba tettem. A kakaós tésztából "csiga" formaként tettem bele a kellően meleg sütőbe a masszát. Picit vártam, hogy süljön a kakaós palacsinta. Majd a sima tésztával feltöltöttem az üresen hagyott részeket. Amikor megsült az egyik oldal, megfordítottam. A sima tészta hamarabb elfogyott . Így lett kakaós palacsintám is.

Közben kakaóport elkevertem cukorral, és a meleg palacsintákat megtöltöttem vele. Felvert tejszínhabbal és sós karamellel tálaltam a csíkos, kakaós palacsintákat

Válasz

M Imre üzente 1 hónapja

Mákos palacsinta narancskrémmel

Mák és narancs találkozása. Mindez palacsintában.
Valami csoda. <3

A palacsintát élesztővel 2 kanál csicseriborsóliszttel - tojás pótlására, 2 dl. kókusztejjel és vízzel készítettem. Ja, a liszt az alap ;), kevés olajat tettem a tésztához is és kb 4 evőkanál darált mákot kevertem bele...

Krém

1 megmosott narancs héját lereszeltem.
Kifacsartam a levét. Vanília pudingporhoz kevertem. Tettem bele vanília kivonatot és kevés mézeskalács fűszerkeveréket is. Növényi tejjel megfőztem.
Amikor kihűlt, a palacsintákat megkentem vele. :)

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

M Imre 6 perce új videót töltött fel:

M Imre írta 51 perce a(z) Az MVM feltöltőkártyás villanyórái piaci áron számolnak augusztus elseje óta? blogbejegyzéshez:

Hogyan éljünk mostantól? Hogyan világítsunk, főzzünk és...

M Imre írta 1 órája a(z) Mi a véleményed a klub tartalmáról? fórumtémában:

Piaci súlyához képest aprópénznek minősül az Alza...

M Imre írta 2 órája a(z) Társalgó fórumtémában:

Amint már tudjátok 14 napja lezuhantam egy templomi ...

M Imre írta 2 órája a(z) Társalgó fórumtémában:

Budapest - portás Belvárosi Általános Iskolába keresünk ...

M Imre írta 3 órája a(z) Az iskola és a bambusz irányítótorony blogbejegyzéshez:

Azért nem olyan nagy lesz az a béremelés, ...

M Imre új eseményt adott az eseménynaptárhoz: Egy fotós a védett fajokért - Britta Jaschinski fotózsurnaliszta-természetfotós előadása | 18:30–21:00, Uránia Nemzeti Filmszínház 2022.09.15.

M Imre új eseményt adott az eseménynaptárhoz: A MITISZOL? a Budapest Borfesztiválon! | szeptember. 8., 14:00 – 11., 22:00, Budavári Palota 2022.09.08.

M Imre új eseményt adott az eseménynaptárhoz: Ne vágj ki minden fát! | szerda, 18:00–20:00, Széchenyi István tér 2022.08.17.

M Imre írta 1 napja a(z) Mi a véleményed a klub tartalmáról? fórumtémában:

Egyedülálló kávézót nyitott a Vöröskereszt Budapesten ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu