Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyér recept
A kenyérsütés dédnagyanyáink
idejében egy napos munka volt, a kemencében
sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus
fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.
Hozzávalók:
|
Jellemzők:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elkészítés sütőben: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4. összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. langyos lábosba vagy edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6. 35-40 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7. tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8. sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9. mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11. visszahelyezzük a kenyeret a sütőbe, amelynek a hőmérsékletét 230°C fokra csökkentjük
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12. kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó tanács: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ügyeljünk arra, hogy az előkészítési folyamat során langyos vizet és előmelegített edényeket használjunk! Forrás: unnep.eu |
|
|
M Imre írta 15 órája a(z) Gyógynövényekkel az energikus létért - Szabó György a bükki fűvészmester előadása videóhoz:
Dr. Jakab Tibor - Rügy Cseppek: A gyomorfájás természetes ...
M Imre írta 1 napja a(z) Az állatvédelem 12 pontja - tisztelet 1848 hős forradalmárainak (Macskaárvaház Alapítvány, Kápolna, 2018. március 15.) képhez:
ByeAlex kiakadt: Lófasz, amit állatkínzásért az elkövetők ...
M Imre írta 1 napja a(z) Hit Rádió: vendégünk dr. Gál András, a bicskei gyermekotthon áldozatainak ügyvédje videóhoz:
A TASZ nyílt levele a gyermekvédelemért Olyan ...
M Imre írta 1 napja a(z) Kicsivel később: most (tíz éves a Fortepan) blogbejegyzéshez:
Ezek 2025 legbámulatosabb természetfotói 24.hu | 2025....
M Imre írta 1 napja a(z) Szép (?) új világ... (a könyv) képhez:
Krasznahorkai fordítója: Nehéz szerzőként szokták ...
M Imre írta 1 napja a(z) Az iskola és a bambusz irányítótorony blogbejegyzéshez:
Összesen 24 192 fő tankerületi iskolában dolgozó ...
M Imre írta 1 napja a(z) Orbán Viktor személyisége blogbejegyzéshez:
Elindult a per, aminél talán még egy uniós ügyben sem volt ...
M Imre írta 1 napja a(z) Párhuzamos államot épít a kiszervezett közvagyonból a Fidesz videóhoz:
18 év után visszavette a II. kerület a Marczibányi téri ...
M Imre írta 1 napja a(z) VALÓTLANUL: Fekete kampányok az Orbán-rendszerben (Magyar Jeti Film) videóhoz:
Egy manipulatívan megvágott videóra hivatkozik a Fidelitas...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vegán receptblogok (gyűjtés)
Gyatra pékáruk: morzsálódik, kiszárad, ízetlen a kenyér
2009. augusztus 21-23. között volt a Magyarok Országos Gyűlése Bösztörpusztán, Kunszentmiklós mellett. 250 000 ember, minden 40.honfitársunk résztvett a történelmi Magyarország területéről