Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyér recept
A kenyérsütés dédnagyanyáink
idejében egy napos munka volt, a kemencében
sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus
fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.
Hozzávalók:
|
Jellemzők:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elkészítés sütőben: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4. összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. langyos lábosba vagy edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6. 35-40 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7. tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8. sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9. mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11. visszahelyezzük a kenyeret a sütőbe, amelynek a hőmérsékletét 230°C fokra csökkentjük
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12. kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó tanács: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ügyeljünk arra, hogy az előkészítési folyamat során langyos vizet és előmelegített edényeket használjunk! Forrás: unnep.eu |
|
|
M Imre írta 1 napja a(z) Párhuzamos államot épít a kiszervezett közvagyonból a Fidesz videóhoz:
Magyar Kétfarkú Kutya Párt: Gazdagnak akarod érezni ...
M Imre írta 1 napja a(z) Különdíjas szalagommal üzenem: ÉLNI JÓ! - Hargitai Márta története blogbejegyzéshez:
Ültem az ágy szélén éjszaka, folyt rólam a víz és csak az ...
M Imre 1 napja új blogbejegyzést írt: Különdíjas szalagommal üzenem: ÉLNI JÓ! - Hargitai Márta története
M Imre írta 3 napja a(z) Te mivel dobod fel magad? Mindennapi doppingjaink blogbejegyzéshez:
Hány bögre kávé mentheti meg a demenciától? A...
M Imre írta 4 napja a(z) A Magyar Nemzeti Bank november 15-ével kivonja a forgalomból a kétszáz forintos címletű papírpénzeket blogbejegyzéshez:
Jegyezze meg a belépési adatait, mert hamarosan újból ...
M Imre 4 napja új videót töltött fel:
M Imre írta 4 napja a(z) Óvatos ellenzéki összecsapás a miniszterelnök-jelöltek első vitáján blogbejegyzéshez:
A kormány az elmúlt hónapokban láthatóan ...
M Imre írta 4 napja a(z) Kicsivel később: most (tíz éves a Fortepan) blogbejegyzéshez:
A normandiai partraszállás egyetlen női tudósítóját oda...
M Imre írta 4 napja a(z) Az alagút / Der Tunnel (német politikai dráma, 2001.) videóhoz:
Hiába vágta ketté Berlint a fal, a nyugati metró átment a keleti ...
M Imre írta 4 napja a(z) Vegykonyha az élelmiszerboltok pultján: olvasd el mit eszel! blogbejegyzéshez:
Szegény országnak nincsenek híres sajtjai Podcast | 2025. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vegán receptblogok (gyűjtés)
Gyatra pékáruk: morzsálódik, kiszárad, ízetlen a kenyér
2009. augusztus 21-23. között volt a Magyarok Országos Gyűlése Bösztörpusztán, Kunszentmiklós mellett. 250 000 ember, minden 40.honfitársunk résztvett a történelmi Magyarország területéről