Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyér recept

A kenyérsütés dédnagyanyáink
idejében egy napos munka volt, a kemencében
sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus
fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.
|
Hozzávalók:
|
Jellemzők:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Elkészítés sütőben: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
4. összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
5. langyos lábosba vagy edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
6. 35-40 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
7. tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
8. sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
9. mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
10. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
11. visszahelyezzük a kenyeret a sütőbe, amelynek a hőmérsékletét 230°C fokra csökkentjük
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
12. kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Jó tanács: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ügyeljünk arra, hogy az előkészítési folyamat során langyos vizet és előmelegített edényeket használjunk! Forrás: unnep.eu |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
M Imre írta 20 órája a(z) Elvesztettem az állásom, hogyan tovább? blogbejegyzéshez:
Adományszervező munkatársat keres a PATENT! ...
M Imre írta 1 napja a(z) Ezer milliárdos közvagyonból magánvagyon - újra vadprivatizáció zajlik? videóhoz:
A vagyonvisszaszerzés útjai ‒ 1. rész szentes.agota // 2025.09....
M Imre írta 2 napja a(z) Az egészségügy átalakításának terveiről blogbejegyzéshez:
Üzenet Takács Péter, egészségügyi államtitkárnak!...
M Imre írta 2 napja a(z) Orosz befolyás Magyarországon videóhoz:
Helló Röfi, az utca hírmondója: Puzsér betelefonált a...
M Imre írta 2 napja a(z) Pom Pom meséi: Gombóc Artúr és a csokoládé videóhoz:
Csukás István: Pom Pom újabb meséi - hangoskönyv ...
M Imre írta 2 napja a(z) Lovas Rozi, Horváth János Antal, Lengyel Tamás, Molnár Áron – Elviszlek magammal (búcsúévad) videóhoz:
Azerbajdzsáni szellemfalu újjáépítése vs. magyar, ...
M Imre írta 2 napja a(z) Az egészségügy átalakításának terveiről blogbejegyzéshez:
Semmi extra, csak egy átlagos hét Magyarországon… ...
M Imre 2 napja új videót töltött fel:
M Imre írta 2 napja a(z) Orbán Viktor személyisége blogbejegyzéshez:
Ungváry Krisztián: „Nálunk nincsenek bárók, csak ...
M Imre írta 2 napja a(z) Szegénységi kérdőív (EU szegénységi index) blogbejegyzéshez:
Országos béradatokat torzítanak el az MVM-nél kiosztott ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vegán receptblogok (gyűjtés)
Gyatra pékáruk: morzsálódik, kiszárad, ízetlen a kenyér
2009. augusztus 21-23. között volt a Magyarok Országos Gyűlése Bösztörpusztán, Kunszentmiklós mellett. 250 000 ember, minden 40.honfitársunk résztvett a történelmi Magyarország területéről