Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a NetPolgár - Digitális Irástudó klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
M Imre
NetPolgár - Digitális Irástudó klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kenyér recept
A kenyérsütés dédnagyanyáink
idejében egy napos munka volt, a kemencében
sütött kenyér viszont két hétig is elállt. Önök is megismerkedhetnek a klasszikus
fehér kenyér sütésének fortélyaival, amely azóta egyszerűbbé vált.
Hozzávalók:
|
Jellemzők:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elkészítés sütőben: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1. élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 1 evőkanál lisztet |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2. 15-20 percig meleg helyen letakarva tartjuk a kovászt, amíg felfut |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3. nagyobb edénybe kiöntjük a lisztet és hozzáadjuk a sót majd a kovászt |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4. összegyúrjuk a tésztát, ha összeállt ököllel dagasztjuk, közben folyamatosan hozzáadjuk a langyos vizet (a tészta állaga akkor megfelelő, ha kezünkről és az edénytől elválik)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5. langyos lábosba vagy edénybe helyezzük a tésztát, tetejét meghintjük liszttel és konyharuhával letakarjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6. 35-40 percig állni hagyjuk a tésztát, majd újból átgyúrjuk |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7. tetszés szerint formázzuk a tésztát (kerek, ovális, stb.) sütőlemezre helyezzük és ismét állni hagyjuk 30 percig
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8. sütőt felmelegítjük 250°C fokra, a sütő aljára hőálló tálba vizet rakunk (ezzel biztosítjuk a gőzt)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9. mielőtt behelyezzük a tésztát a sütőbe vízzel átkenjük és a tetejét tetszés szerint bevágjuk
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10. 15 perc sütés után ismét átkenjünk vízzel a kenyeret és kivesszük a sütőből a vizes tálat
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11. visszahelyezzük a kenyeret a sütőbe, amelynek a hőmérsékletét 230°C fokra csökkentjük
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12. kenyerünk akkor készült el, ha a teteje szép pirosra sült |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó tanács: |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ügyeljünk arra, hogy az előkészítési folyamat során langyos vizet és előmelegített edényeket használjunk! Forrás: unnep.eu |
|
|
M Imre írta 16 órája a(z) Bardóczi Sándor: Rákosrendező Budapest titkos fegyvere videóhoz:
Bardóczi Sándor: Olvasom itt a hírekben, hogy a Magyar ...
M Imre írta 2 napja a(z) Párhuzamos államot épít a kiszervezett közvagyonból a Fidesz videóhoz:
Hadházy Ákos: Ez kérem egy 340 milliós (!) bölcsőde, ...
M Imre írta 2 napja a(z) Lázár nem kért bocsánatot... videóhoz:
Földvásárlásokkal terjeszkedik a Lázár-birtok a felújított úton ...
M Imre írta 2 napja a(z) Párhuzamos államot épít a kiszervezett közvagyonból a Fidesz videóhoz:
A Fidesz gigantikus álcivil hálózatot épített a...
M Imre írta 2 napja a(z) Szép (?) új világ... (a könyv) képhez:
„Minden mondatából süt a fiatalokba vetett remény és...
M Imre írta 2 napja a(z) Orbán Viktor személyisége blogbejegyzéshez:
Magyar és Hadházy is arról ír, hogy Matolcsyék ...
M Imre írta 2 napja a(z) Egy ukrán újságíró írása 10 dologról, amit a Nyugatnak tudnia kell a kijevi helyzetről blogbejegyzéshez:
Alaposan szánkba rágja a kormány, hogy szerintük miért ...
M Imre írta 2 napja a(z) Orbán Viktor személyisége blogbejegyzéshez:
Nincs mag-Orbán – így magyarázza meg Haraszti ...
M Imre írta 2 napja a(z) Helyközi Járat néven hat magyar szerkesztőség fogott össze, hogy minél több emberhez jussanak el a vidék ügyei blogbejegyzéshez:
Őrizetbe vették Törökországban a svéd újságírót, aki korábban ...
M Imre írta 2 napja a(z) Orosz befolyás Magyarországon videóhoz:
A közösségi média és a dezinformáció...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vegán receptblogok (gyűjtés)
Gyatra pékáruk: morzsálódik, kiszárad, ízetlen a kenyér
2009. augusztus 21-23. között volt a Magyarok Országos Gyűlése Bösztörpusztán, Kunszentmiklós mellett. 250 000 ember, minden 40.honfitársunk résztvett a történelmi Magyarország területéről