M Imre üzente 15 éve

Soós Lajos nem a cikk írója, csak fotósa. :)

Válasz

M Imre üzente 15 éve

Természetesen. Az idézett cikk ezen része nem tükrözi az én gondolataimat. A megfogalmazás rossz. Gyurcsány - a cikk írója rá gondolt, nyilvánvaló az, hogy Róna Péter "csak" gazdaságpolitikus, nem politikai szempontokat nézett - nem rakta le az alapköveket, nem is rakhat le már eredményesen semmilyen követ sem (mellesleg az én szememben sem, már jó ideje, és nem is javasolom), mert mind pártja, a többi párt és legfőképpen a magyar állampolgárok többségének véleménye szerint röviden: nem csinál(nak) semmit. Egy kormányzati kimutatás szerint a magyarok 80%-a ellenzéki, hát, ki fog rájuk szavazni? "Aki nincs velünk, ellenünk van". Az a helyzet, Bástya elvtárs szavaival élve nagyjából-majdnem: a belföldi helyzet fokozódik. Válasz: ne fokozódjon! Történet: Egyszer "egy" kerület "a legjobb" cipésze megtalpalta a cipőmet és harisnyarészt (sarokrészt hívják így) is javított. Felhívtam a szakember munkatársának figyelmét arra, hogy a sarok oldalirányban ferde, így kopott, jól javítsák ki: - Jó, de inkább ne mondjak semmit, majd a cipész megjavítja, ő a mester nem én. Ebben maradtunk, bár a modor nem tetszett. Egy hét múlva a sarok újonnan, javítva is ferde maradt. Erre ők: - Megjavítjuk!. Én: - Erre semmi esélyt nem adok, mert egyszer már... és nem is fizetek...csak a másik javításért. Ebben maradtunk! Én Magyarországon maradok...és akármi vagy majd megmondjuk, és az jó lesz...no ez ne legyen. Másik felvetésedre válaszolva: az Aréna Plaza sem megy, túl magasak a bérlet díjak, mert állítólag kevés a reklám... és kevés a vevő. Talán a Szentmihályi úti :) volt a legjobb vállalkozás, telítődik a piac, és kész. Ezt a munkakörömben is érzem, sajna. A szakembereket azért bízza meg a választópolgár, hogy helyettünk, a pénzünkért (adók) dolgozzon, úgy, hogy Nekünk könnyebb legyen. Nincs olyan, hogy nem tudják hogyan kell csinálni, főleg ennyi év után. Széfeket a kórházakba, digitális táblát az elszegényedett, összevont iskolákba...pfűű, ennyi kitűnő ötlet. Az a baj - többek között - hogy nem lehet jót elmondani...s ez Nekünk is nagy baj. De nekik miért nem? Bár előbbi nem annyira fontos számomra, Mi számítunk, ők pénzt kapnak, azaz fizetést. Én nem vagyok vidám, ők miért vidámak még mindig? A multik itt hagyják az országot, ha lejár az adókedvezmény...az Andrássy úti Balettintézet 200 millióért eladva, a befektető bő egy év múlva 7,2 milliárdért adta tovább! "Viszont" a főváros végre belátta (nem tehetett mást), hogy a metróépítés nem mehet tovább "építésvezető" nélkül...miért ment eddig is így? Sajna, a folyamatok - számunkra - nagyon lassan történnek és az ebben érdekelt emberek inkább nyaralnak, feleslegesen vitáznak, szidják egymást az érdemi munka helyett, csúsztatnak és ellentéteket szítanak a médián keresztül...szégyellem magamat helyettük is. Szép napot :)

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

"Egy sarokba szorított kormányfő most lerakta egy olyan gazdaságpolitika alapköveit, mely egészségesebb irányba mozdíthatná el a gazdaságot."
Bocsánat, kire gondolsz ezzel? Gyurcsányra? Én nem azt látom, hogy a mi gazdaságunk előmozdításának alapköveit tette le, hanem az ő gazdagságának az alapköveit. Akkor mozdulna előre a mi gazdaságunk, ha mondjuk a multik nem kapnának adókedvezményt, hanem ugyanúgy adóznának mint más vállalkozó. Az úgynevezett Megegyezés programja sem szól másról, mint átcsoportosított újabb adóemelésről és nem a mi javunkra, hanem a multikéra. A hazai vállalkozók adóterheit kellene csökkenteni, hogy újra fellendüljenek a kisvállalkozások. S ha fellendül, akkor a munkanélküliség is csökkenne. Minek nekünk annyi Pláza? Lakásokat kellene építeni elfogadható áron! Nem Plázákat meg irodaházakat. Itt, ahol lakom üresen állnak az irodaházak. Minden évben egyre emelkednek a bérleti díjak, a vállalkozók nem megfizethetetlen csodapalotákban akarnak dolgozni. És még sorolhatnám....

Válasz

M Imre üzente 15 éve

Róna Péter, Magyar Nemzet, ma: - Szögezzük le: az átlagos magyar nem erkölcstelenebb más állam polgárainál. Harácsoló, tisztességtelen emberek persze minden országban vannak, ám nem áll rendelkezésre egyetlen olyan kimutatás sem, melyből az derülne ki, hogy nálunk több tisztességtelen állampolgár élne. Így fel kell tennünk azt a kérdést, hogy melyek azok a körülmények, amelyek a magyar embert, úgymond erkölcstelen viselkedésre kényszerítik. A fekete gazdaság legfontosabb tényezői a hazai gazdasági körülményekből állnak össze. Nálunk a külföldi tőke agresszív támogatása szétszakította a magyar gazdaságot: van egy sikeres, nagyvállalatokat tömörítő gazdaságunk, amely megállja a helyét a világpiacon, és van egy hazai kis,- és középvállalkozó réteg, mely versenyképességi hátránnyal küszködik. Ezt a hátrányt csak a feketegazdaság bevonásával, csalással tudja kompenzálni. Nálunk az óriáscégeknek adják a kedvezményeket, a kis cégek nem kapnak szinte semmit. A számítások egyébként azt mutatják, hogy a kisvállalkozói réteg csalásából fakadó kár megegyezik a nagyvállalati körnek nyújtott támogatás összegével.......Egy sarokba szorított kormányfő most lerakta egy olyan gazdaságpolitika alapköveit, mely egészségesebb irányba mozdíthatná el a gazdaságot. Ám ahhoz, hogy a gazdaság valóban egészségessé váljon, jóval több intézkedésre lenne szükség. Arra azonban, hogy ezen intézkedések meg is valósuljanak, sajnos kevés esélyt látok, mert a politikai pártok jelenleg nem az építkezéssel, hanem a hatalomszerzéssel vannak elfoglalva.
:) Nézni kell a napi eseményeket, ez a legkevesebb, mert élni szeretnénk: Békességben, Boldogságban, Szeretetben, Tudva mi lesz a végre kiszámítható holnap és azután.

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Tóta W. Árpád stílusával nem tudok azonosulni és azt hiszem kedves Jodli, hogy ezt ennek a közösségnek a nevében is bátran mondhatom. Sokkal jobban tennéd, ha szépirodalmat olvasnál, mint Tóta W. blogját!

Válasz

Jodli Ferenc üzente 15 éve

Ez mintha pont ide való lenne:

http://w.blog.hu/2008/09/08/almodik_a_nyomor_2

Nem igaz?

Válasz

B Klári üzente 15 éve

Írtam bejegyzést a Lopás és Átverés klubba a Kleptokráciáról.
Kíváncsi vagyok, szerintetek mennyire komoly a probléma.
Lásd Strabag ügy, meg Kulcsár, Postabank, Il Ferro botrány és még folytathatnánk.

Válasz

B Klári üzente 15 éve

Kedves Agnesch, teljesen igazad van!

A kormány, bankok, multik, külföldi vállalatok közti kapcsolatot kellene nyiltan és folyamatosan kommunikáltatni összegekkel, nevekkel.
A többi tisztulna autómatikusan.

Válasz

Dobrovoczki Tiborné üzente 15 éve

Én csak annyit szólnék hozzá amit már az egyik kedves ismerősünk agnesch küldőtt még hozzá az Petőfi S.:a magyar nemzet című verse mert ez valoban ide vág és én a utolsó vers sorokkal szolnék ,hogy "Lesz-e még e nemzet olyan,Hogy halált nem érdemel?

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Azt hiszem, ha itt lesz az ideje megtudjuk. Egy biztos, ilyen lepukkant kormányt átvenni nem könnyű és nem lesz órák alatt tejjel-mézzel folyó kánaán. 6 év garázdálkodásának következményeit felszámolni csak évek alatt lehet. Egy biztos, nem a mi terheinket kellene növelni, hanem a kormány tevékenységét kellene megszorító intézkedésekkel szabályozni. Mégiscsak furcsa, hogy milliós jövedelmeket raknak zsebre, holott mielőtt bekerültek a Parlamentbe ugyanannyit kerestek, mint bárki más.... Túl sokba kerül nekünk a Kormány eltartása, függetlenül attól, hogy melyik pártból alakult.... Nem vesszük észre, hogy vízfejeket ültettünk saját nyakunkba. Mára már ott tartunk, hogy nem elég a négy év hawaii, mégtovább akarnak gazdagodni rajtunk, a mi rovásunkra! Figyelem, ébresztő!

Válasz

Kneifel András üzente 15 éve

Kíváncsi vagyok, vajon ugyanezt az anyagot hogyan prezentálná Orbán Viktor...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nekem egy problémám van Gyurcsány Ferenc megszólalaásaival, újdonsült elképzeléseivel. Felmegy bennem a pumpa, hogy teljesen hülyének nézi az embereket - megjegyzem egy részüket jogosan is... engem pedig ne nézzen senki annak!

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Szerintem ez a Heltai vers, a jelenlegi nyugdíjasok, tanulók többgyermekes, családokról szól.
Pont ez van a mostani állapotunkban.
Agnesch nagyon jó helyzetjelentést hozott.
Köszönöm szépen.

Válasz

Dittrich Imre Tamás üzente 15 éve

A szó nem segit csak az értékitélet.Szerintem a89-óta ahatalmon lévök jol elk......ták.

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

Nagyon igazat szólsz! Valóban egyszer Öszödön nem hazudott!!

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Még egy kis helyzetjelentés, igaz nem ma írták, de nagyon illik ránk:

Heltai Jenő

Ima

Rongyos a nadrágom,
Lyukas a harisnyám,
Üres a kulacsom,
Lapos a tarisznyám,
Te hatalmas Isten
Odafönt az égben
Mikor veszed észre
Az én szegénységem?

Hiába vetettem,
Sohasem arattam,
Hiába indultam,
Egyhelyben maradtam,
Te hatalmas Isten
Odafönt az égben
Mikor veszed észre
Az én szegénységem?

Mikor veszed észre
Az én pőreségem?
Mikor veszed észre
Az én dőreségem?
Mikor nyittatod ki
Kapuját a mennynek
A többi koldussal
Hogy én is bemenjek?

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Igen, kénytelen vagyok tájékozódni, hiszen nap mint nap a bőrömön érzem negatív hatásait a kormány intézkedéseinek. S mivel nyitott szemmel járok a világban, nemcsak a saját nehézségeim keserítenek el, hanem a többi érintett sorsa is, a nyugdíjasoké, a családalapítás előtt álló fiataloké, a vállalkozóké és folytathatnám.
A legszomorúbb tapasztalatom az, hogy a Kormány tagjai voltképpen közszolgák és munkájuk egyáltalán nem erről szól. Az elmúlt 6 év alatt elérték azt, hogy a köztisztviselők táborát igen erőteljesen leépítették, azokat bocsátották el, akik voltaképpen helyettük végeztek érdemi munkát. A kormány ténykedései miatt a maradék köztisztviselői állomány munkáját is olyan támadások érik, olyan ellenszenv kíséri, ami példátlan. Magam egy országos egészségügyi intézményben dolgozom, s a leépítések folytán ott tartunk, hogy 8 óra helyett 10-12 órákat dolgozunk, mert azok munkáját is el kell végezni, akiket elbocsátottak. Gondolok itt a szakasszisztensekre, laboratóriumi dolgozókra, közegészségügyi és járványügyi felügyelőkre.... És a helyzet nemhogy javulna, egyre inkább romlik. Ez egyébként csak egy szeletke, de nézzünk körül az országban. Hová lett a mezőgazdaságunk, a könnyűiparunk? Mi maradt mára? Most éppen a Vízművek kiprivatizálása folyik. Van még egyáltalán Magyarország? Egymás után épülnek a Plázák, a bevásárlóközpontok. A Lidl, az Aldi, Tesco, Auchan.... ezekben főként külföldi árucikkek kaphatók. Hová lettek a magyar termékek? De nincs értelme folytatnom, mert akár száz oldalon is sorolhatnám, hogy mi mindent tettek tönkre. Eltűntek az értékek, szétzilálták az oktatást, a családokat. S mi a kormány útmutatása erre? Akinek nem tetszik, annak el lehet menni...
Egy biztos. Nem vagyok egyedül a véleményemmel, de szitkozódással, durva megnyilvánulással nem segítünk a bajokon. Nincs értelme hőbörögni, de egyre minden felelős magyar állampolgárnak felhívom a figyelmét, hogy amikor kell, akkor tudják hová kell az X-et tenni! EZ A FONTOS!

Válasz

B Klári üzente 15 éve

Ági, nagyon tájékozott vagy!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a sok értékes infót.
Nagyon fontos ahhoz, hogy tisztán lássunk és körültekintően ítélhessünk.

Szerintem az a lényeg, hogy kövessük az eseményeket minél gyorsabb és teljes körűbb információval, mivel a változásokat nem tudjuk elkerülni. Nem mindegy hogyan tudjuk hasznosítani saját életünk változtatására.

Az csak rossz hangulatot szít, ha, mint a focimeccsen olyanok bírálják a játékosok játékát, akik sose rúgtak labdába és gyakran még a játékszabályokat se ismerik teljesen.
Viszont ha behúnyt szemmel járunk és a mi kis életterünkön túl nem is tekintünk, igényünk sincs az országunkban zajló események figyelemmel kísérésére, akkor nem ismerjük fel időben a döntéshelyzeteket a saját életünk irányításában és csak sodródunk.

Törekedjünk intelligens netpolgárokként egymás véleményein keresztül értelmezni az eseményeket, ezzel jobbá téve értékítéletünket.
Nagy szavak, de az internet és egymás segítségével talán sikerülhet.

Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

Szerintem idevág ez a vers is, hiszen ha csak erre a Hibbant Néróra nézek eszembe jutnak Peőfi sorai:

Petőfi Sándor: A magyar nemzet

Oh ne mondjátok nekem, hogy
Hajnallik hazánk felett !
Látom én: az ő számára sző a sors szemfödelet.
S kérni istent nem merem, hogy
Nemzetem gyógyítsa fel,
Mert e nemzet, elhigyétek,
Életet nem érdemel.


Figyelemmel átforgattam
A történet lapjait,
S fontolóra vette lelkem,
Amit e hon végbevitt.
S mit találtam ott fölírva
Századok bötűivel ?
Azt találtam, hogy e nemzet
Életet nem érdemel.


Jóra termett nép honában
Egy a szív, az akarat,
A közérdek mellett minden
Külön érdek elmarad.
Itten oltárt minden ember
Ön bálványaért emel -
És az ilyen önző nemzet
Életet nem érdemel.


Voltak egyesek közöttünk !
Tiszta, hű, nagy szellemek,
Akik mindent, amit tettek,
A hazáért tettenek.
Hány volt köztök, kiket a hon,
Maga a hon veszte el !
És az ily hálátlan nemzet
Életet nem érdemel


Más hazában híven őrzik
Mindazt, ami nemzeti ;
Ősi kincsét a magyar nép
Megveti, és elveti,
A magyar magyarnak lenni
Elfeled vagy szégyenel -
És az ily elkorcsult nemzet
Életet nem érdemel...


Oh de mért elősorolnom
E szegény hon vétkeit ?
Lesz- e sors, oh lesz- e isten,
Aki minket megsegít ?
A nagy isten szent kegyéből
Jő- e megváltási jel ?
Lesz- e még e nemzet olyan,
Hogy halált nem érdemel ?

Pest, 1845. január


Válasz

L. Ágnes üzente 15 éve

A Nap-Keltében tett nyilatkozatában Gyurcsány Ferenc tagadta, hogy a családoktól és a nyugdíjasoktól bármit is elvett volna, ám a tények mást mutatnak. Zentai László, a KDNP népjóléti kabinetjének szakértője elmondta: a szociálliberális kormány már 2005-ben elvette a családi pótlék 13. havi részét, majd megszüntették a rendszeres gyermekvédelmi támogatást és annak 13. havi juttatását is. Ezek a legrászorultabb gyerekeket érintették.

A szocialisták megszüntették a polgári kormány által bevezetett adókedvezményt az egy- és kétgyermekes családok esetében, a három- vagy többgyermekeseknél pedig tízezer forintról négyezerre csökkentette az adókedvezmény mértékét. A polgári kormány évi 240 ezer forintos adókedvezményt is biztosított azoknak a gyermekes családoknak, amelyek az önerő mellett hitel felvételével vásároltak házat, illetve lakást. Ezt az adókedvezményt először 120 ezer forintra csökkentették, majd teljesen eltörölték.

A családok mellett a nyugdíjasokat is büntette a kormány – mondta a szakértő. Az idén január 1-jétől azok, akik ebben az évben mennek nyugdíjba, nyolc százalékkal – egyesek 10-11 százalékkal – kapnak kevesebb nyugdíjat. Emellett aki az idén 62 éves kora előtt megy nyugdíjba, csak korlátozott kereseti határig (évi 828 ezer forint) vállalhat munkát.

Aki ezt a határt átlépi, annak azonnal megszüntetik az adott évben a nyugdíj folyósítását.
Aztán itt vannak a Miniszterelnök úr csúsztatásai is:

"Szerintem a politika nem csak kommunikáció."

2002-től az MSZP–SZDSZ-kormány több mint 23 milliárd forintot költött kommunikációra, reklámkiadásra és propagandára. A Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs költsége több mint tízmilliárd forint. 2006-tól folyamatosan négymilliárd forint felett volt a tárcák összesített éves kommunikációs költsége.

"Akiknek van havonta 300–400 ezer fizetése, azok könnyen beszélnek. Látok fiatal elemzőket a televízióban különböző cégektől, és azt nézem, hány százezer forint lehet ennek a fiúnak az öltönye. Onnan, ebből a helyzetből én is könnyen tudnám mondani, hogy vegyük el a tizenharmadik havi nyugdíjat."

Gyurcsány Ferenc havonta több mint kilencmilliós osztalékot vett fel cégéből, az Altus Befektetési Zrt.-ből. Ez derül ki tavalyi képviselői vagyonbevallásából, amelybe adóköteles jövedelemként több mint 110 millió forintos tulajdonosi osztalékát írta be. A miniszterelnök vagyonát több mint hárommilliárd forintra teszik.

"Atyáskodó, népnevelő attitűddel nem jó politikát csinálni, figyelembe kell venni, hogy az országnak most mekkora a teherbíró képessége."

A Gyurcsány-kormány a legnagyobb felháborodást kiváltó intézkedéseiről – a vizitdíjról, a kórházi napidíjról, a több-biztosítós rendszer bevezetéséről, a vasúti szárnyvonalak felszámolásáról, a felsőoktatási tandíjról – minden előzetes társadalmi, szakmai egyeztetés nélkül döntött.

Havi 9-10 milliós jövedelem mellett könnyű a népet szorongatni. Miért nem önmagával kezdi a megszorításokat? Miért a csillagos ég a Parlamentben ülők jövedelme? Ott miért nincs szabályozott bértábla?

Szóval miről is beszélünk?

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Én nem akarom bántani a Miniszter Elnök Urat, mert hallottam Őt 1000% ig igazat beszélni, mikor ezt mondta: idézem: "ezt jól elk.....tuk. Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk mindíg"x év alatt "nem csináltunk semmit"
Ekkor nagyon igazat mondott.!!!!

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

Mi a külömbség gyufa elvtárs és a giliszta között?
Semmi!
Egyiknek sincs egy picinyke gerince sem!!!!!

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

Bocsi: http:66nadoritestulet.network.hu

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

A DISZNÓT VALÓBAN NEM HASONLÍTANÁM EZEKHEZ!
Még a végén senki nem eszik disznóhúst, mert egy szintre emelték vele ezt a velejéig romlott judeo-kommunisztot.
Tényleg ne sértsük mek az aranyos rögiket, melyek finom husikát adnak nekünk!
Egyébként egyetértek horvátht úrral. Takarodjon az is, aki velük egy követ fúj!!!!!!!
Benedek Zoltán Magyar Nádori Szövetség http://nadoriszovetseg.network.hu

Válasz

Kisbaczoni Benedek Zoltán üzente 15 éve

Lehet, hogy ezért az írásért sokan megharagudnak, de tény: a judeo-kommuniszt-zsidesz-fiszesz-maszop-kapolyista-lincselő cigóknak NINCS HELYÜK EBBEN AZ ORSZÁGBAN!!!!!!!!!!
Míg ezek hatalmon, vagy annak közelében vannak, addig egy céljuk van: Bármi áron MEGÖLNI A MAGYAR NÉPET, ezért kell minden formában összefogni ellenük!
Azősi spártaiak a demosz-t (demokrácia) káosz-nak dekralálták! Nem véletlenül-ez egy álságos liberális gondolkodás, ahol egy kisebbség uralkodik a többségen! Belgiumban 2 éve nincs liberális, csak szakértői ideiglenes kormány, mégis működik!!!! Ezek csak a hatalmon maradásért költik saját zsebükre a mi pénzünket!
Ne gyurmocsmányról kell beszélni, hanem arról, hogy kia magyar, s ki nem!
Aki nem ezért a nemzetért tesz az HAZAÁRULÓ függetlenül, hogy melyik oldalon áll!!!
Egyre többen ismerik fel ezt a paradox helyzetet, hogy a mai politikai elit döntéseit tel-avivban, vagy moszkvában írják (gáz-energia ár kapolyi és bandája kezében van-minél többet fizetünk, anál zsírosabb a hályuk!!!
Gondolkozz!
Nem mindegy, hogy háttulról szúrnak mellbe, vagy előről hátba?4 De ha szembenézünk legalább látjuk ki teszi! Spártai bölcselet szabadon fogalmazva! Általam.
"MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ!"
Akár tetszik ennek a hordának, akár nem! Eltakakarítjuk őket, vagy ők ölnek neg-korház-generikus gyógyszerek-oktatás-energia-munkahely-SOROLJAM!!!???!!!
Magyar Nádori Szövetség
Benedek Zoltán mb.szervező koordinátor: Magyar Nádori Szövetség
Tel: 06703236133 Skype: bebrazoltan54 E-mail: bebra@freemail.hu ; nadori.szovetseg@freemail.hu ; magyar.nap@gmail.com
Honlapok: http://nadoritestulet.network.hu ;
http://www.network.hu/osfenyo54 ; http://network.hu/apor45 ; http://network.hu/NAVTSI
http://hirkereso.network.hu/post/megalakult_a_nadori_szovetseg_magyarorszagon
http://blog.network.hu/foldi_paradicsom
http://blog.network.hu/foldi_paradicsom/showPost/vilagorokseg_lesz_a_hunok_fovarosa
http://nadoritestulet.network.hu/clubforum/topic/24179/0/0/1/megjelent_tacsi_istvan_uj_konyvea_magyarok_istene_az_osi

Válasz

Dr. Vágó Józsefné üzente 15 éve

Újra leírom, mint tapasztalatot: "Addig, amíg egy vélemény nyilvánító a sertés triviális nevével megszólítva tud csak kifejezni egy állami tisztviselőről alkotott véleményt, addig ne várjunk semmilyen változást sem jobbról, sem balról.

Válasz

Horvath Tibor üzente 15 éve

Sajnos Gyurcsány egy hazudozós mániákus disznó. Nem hiszem el amitgondol mert sunyi módon került a kormány élére. tehát azt a percet várom amikor már nem beszélünk a terveiről.

Válasz